top of page

"Ikke pengene værd", sagde han

Har du nogensinde fået at vide, at du er elendig til dit håndværk?

 

Det er aldrig blevet sagt direkte til mig. Men for mange år siden fik jeg at vide, at en kunde havde sagt det om mig bag min ryg.


Én af mine opgaver i de allerførste år blev at dokumentere arbejdet på en produktionslinje i en mellemstor virksomhed i Danmark. Jeg løb bogstavelig talt frem og tilbage mellem de forskellige arbejdsstationer, fandt motiver og klikkede løs. Da jeg kom hjem, havde jeg ca. 850 fotos med i tasken.


Mange af dem var rent juks. Uklart motiv, ude af fokus, håbløs komposition etc. Men der var ca. 50 gode og 20 rigtig gode fotos. Heldigvis viste de, hver især, forskellige steder på produktionslinjen, så jeg gik i gang med noget redigering og fik 35 flotte fotos ud af det, fotos, som jeg var stolt over at kunne levere. Skarpe detaljer med fint sløret baggrund og flotte farver.


Jeg afleverede billederne til marketingafdelingen. De var begejstrede.


Banken kunne dagen efter fortælle mig, at honoraret var blevet sat ind på kontoen. Alt var simpelthen fryd og gammen. Kunne ikke være bedre. Første dokumentationsopgave var gennemført og afleveret til alles tilfredshed.


Eller det troede jeg i hvert fald.


En del af aftalen var, at jeg skulle modtage en kopi af den virksomhedsbeskrivelse, hvor mine fotos skulle benyttes. Da der var gået tre uger, havde jeg stadig ikke modtaget noget, så jeg tog fat i marketingafdelingen.


Den medarbejder jeg fik fat i, havde lidt svært ved at holde øjenkontakt med mig. Og jeg forstod hurtigt hvorfor. Chefen for afdelingen havde brugt 5-10 minutter på at se mine billeder igennem, havde smidt dem på bordet og spurgt om, hvem der havde hyret den umulige fotograf.


Senere fandt jeg ud af, at han havde fortalt andre steder, at jeg var elendig og ikke værd at smide penge efter.


Selvom det er over 30 år siden, så sidder ham chefen stadig i baghovedet og fortæller mig, at jeg er elendig. Og han får fingeren hver gang, han dukker op.


Komentarze


bottom of page