top of page

Tør du ta' springet?

Alle jeg kender, mig selv inkluderet, har den her indbyggede tøven mod at prøve noget nyt eller anderledes. Men hvad er det, der gør mig utryg ved at træde ud af hamsterhjulet? Hvorfor tager jeg ikke bare springet og ser hvad der sker?

 

Gennem en ven fik jeg , i slut 70'erne, mulighed for at følge en erfaren fotograf. Hvis du har det, som jeg havde det i begyndelsen, er du allerede begyndt på eventyret. Du kan nemlig slet ikke lade være. Du pisker rundt og fotograferer alt muligt lige fra kirketårne til våde hundesnuder. Og det er det, du skal.


Men samtidig med, at den første begejstring begynder at falme en smule, begynder spørgsmålene.


Det tekniske banker på!

Nogle af svarene finder du på YouTube. Du bruger timer foran skærmen, du læser og studerer fotobøger. Kort sagt - du er det, der på udenby'sk kaldes "armchair photographer".


Og det er første øvelse du møder - at balancere mellem tiden i stolen og tiden i "marken". For al den viden du slubrer i dig fra forskellige kilder tager ikke nogle fotos. Du skal selv bevæge dig ud og prøve. Du skal mærke, hvordan du kan bruge den viden, du har suget til dig indtil videre.


Det er den måde langt de fleste starter deres kreative rejse på nu. Og du vil opdage, at jo flere bøger du læser, jo flere videoer du ser og jo mere markarbejde du laver jo mange flere spørgsmål trænger sig på.


Tro på dig selv

Du er nu inde i den nysgerrige periode. Den periode der er så skønt for os gamle at se hos de unge.


Efter du har prøvet din nyerhvervede viden i marken, vil du utvivlsomt blive en smule irriteret. Det er ikke for at tage modet fra dig allerede, før du næsten er begyndt.


Citatet er taget fra Henri Cartier-Bresson (link nedenunder). Jeg har taget det med, fordi jeg mener, det er et godt udgangspunkt at have. I starten vil du opleve masser af ærgrelser og irritationer - og det gælder ikke kun for fotografer, men for alle der arbejder kreativt. Det er hårdt arbejde - ikke mindst mentalt.


Hvorfor skulle du følge denne blog?

Mange af de tanker, frustrationer m.v. du vil opleve, når du begynder rejsen som kreativ - og særligt som fotograf, har jeg selv oplevet. Så jeg føler mig i stand til at kunne hjælpe dig med tips og råd gennem denne serie af små artikler.


Som nævnt taber du modet fra tid til anden. Mit mål med denne blog er bl.a. at forsøge at hjælpe dig gennem det mentale lavvande med råd og et kærligt spark bagi.


Med tiden vil du kunne læse artikler om:


  • Billedkomposition

  • Redigeringsværktøjer

  • Hvordan prissætter du dit arbejde?

  • Inspiration fra andre - kendte som ukendte - fotografer

  • Rutiner før og efter en foto opgave (jeg vil lave nogle tjeklister på et tidspunkt , som du kan downloade)

  • Fotografering som terapi

  • og så videre..........


Du vil ikke kunne læse artikler om:


  • Test af kameraer og udstyr

  • Anmeldelser af software


Velkommen til min blog. Jeg er glad for at have dig her.


Jeg håber, du vil kunne finde hjælp, råd og inspiration her.


 

Links:


Hvem var Henri Cartier-Bresson:
Comments


bottom of page